Bölümümüz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Başak İpekoğlu Hocamız emekli olmuştur.

Prof. Dr. Başak İpekoğlu’nun emekliliğini Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Baran, Dekanımız Prof.Dr. Fehmi Doğan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Baba, Fakülte ve Yönetim Kurulu üyeleri, Bölümümüz, Fakültemiz ve Enstitümüzün öğretim üyeleri ve idari personelinin katılımıyla kutladık. Bölüm kurucularından olan hocamız akademik çalışmaları yanı sıra, bölüm başkanlığında uzun yıllar görev alarak ve Dekanlık görevinde de bulunarak fakültemize değerli katkılar sunmuştur. Tarihi yapı koruma alanında gerçekleştirdiği projeler, yayınlar ve yetiştirdiği öğrencileri ile en önemli akademisyenlerden olan hocamız ile bilimsel ve akademik çalışmalarımızın her zaman devam edeceğine emininiz.

Değerli Hocamıza uzun yıllar boyunca İYTE’ye ve Kültür Varlıkları Koruma ve Onarım Bölümüne yaptığı katkılardan dolayı teşekkür eder, sağlık ve huzur içinde geçireceği bir emeklilik yaşantısı dileriz.